Oranje Leeuwinnen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 566
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36

Oranje Leeuwinnen

Bericht door Roxmarie »

In november spelen de oranje voetbalvrouwen (de leeuwinnen) 2 oefeninterlands.

https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederla ... n-november

Voor de OranjeLeeuwinnen staan er in november twee oefeninterlands op het programma. Vrijdag 11 november om 20.00 uur treft de ploeg van bondscoach Andries Jonker Costa Rica in het stadion van FC Utrecht. In het stadion van PEC Zwolle wordt dinsdag 15 november om 20.00 uur afgetrapt tegen Denemarken.

Zowel Costa Rica als Denemarken hebben zich net als Nederland geplaatst voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is de eerste keer dat Nederland aantreedt tegen Costa Rica. De laatste keer dat de OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken speelde was in strijd om een play-off ticket voor het WK in Frankrijk. Nederland won met 1-2 en Lineth Beerensteyn nam beide doelpunten voor haar rekening.

Kom jij de OranjeLeeuwinnen 11 en/of 15 november aanmoedigen?
Kaartverkoop Nederland – Costa Rica en Nederland - Denemarken

De exclusieve kaartverkoop voor Oranje ClubCardhouders voor beide wedstrijden start op donderdag 13 oktober 12.00 uur. Oranje ClubCardhouders krijgen tien procent korting op een ticket. Maandag 17 oktober 12.00 uur start de vrije verkoop. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50.
Gebruikersavatar
Roxmarie
Berichten: 566
Lid geworden op: 13 apr 2022, 09:36

Oranje Leeuwinnen - Denemarken

Bericht door Roxmarie »

Het was misschien wel het moment van de wedstrijd tegen Denemarken (2-0): het doelpunt van Lineth Beerensteyn. De aanvaller verloor onlangs haar moeder en hief na de treffer haar armen ook naar de hemel. Daarna werd ze geknuffeld door haar ploeggenoten.

Het was voor Beerensteyn een emotioneel moment. “Het doet veel met me dat de meiden direct naar me toe kwamen na de goal. Ze zijn de afgelopen periode ook heel lief voor me geweest. Dat doet me veel”, zei de speelster van Juventus in gesprek met ESPN. “Het is een moeilijke periode. Ik probeer er het beste van te maken. Ik denk dat mijn moeder niet anders had gewild.”

Het moment maakte niet alleen bij Beerensteyn veel los. Victoria Pelova bekende na afloop dat het bij haar voor kippenvel zorgde. “Als groep weten we wat ze meemaakt. We proberen haar daarom te steunen.” Pelova speelde tegen Denemarken een ijzersterke wedstrijd. “Ik denk dat ik steeds meer mezelf laat zien. Ik kom meer in mijn eigen spel dan voorheen. Het systeem wat we speelden ligt me ook wel. Ik kan in de bal komen, maar ook diep gaan. Daar is veel ruimte voor.”

Met overwinningen op Costa Rica en Denemarken lijkt het experiment met het 3-5-2-systeem geslaagd. Bondscoach Andries Jonker was dan ook tevreden over de afgelopen twee interlands. “We hebben heel behoorlijk gespeeld. Deze ploeg heeft veel mogelijkheden om verschillende speelwijzes uit te voeren. Als team vind ik dat we breder zijn geworden. Vandaag misten we bijvoorbeeld vijf speelsters, maar daar merk je niks van.”

Toch plaatste de bondscoach ook een kritische kanttekening. “Er zijn momenten waarop ik beter wil zien. Zoals in de tweede helft. Dan schiet de gemakzucht erin. Dat moeten we afleren, want stel dat je daardoor op het WK een doelpunt incasseert… Dat kan niet.”

Voor de OranjeLeeuwinnen was de interland tegen Denemarken de laatste van 2022. Pas in februari kom het team weer bij elkaar. “Jammer, maar het is zoals het is”, stelde Jonker. “Maar ook daarom zijn weken als deze zo belangrijk. Je moet elke minuut optimaal benutten, want we zijn maar kort bij elkaar. Maar al met al kan ik alleen maar tevreden zijn met wat we deze dagen hebben laten zien.”

https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederla ... l%E2%80%99

En nog meer achtergrond informatie over deze overwinning:
https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederla ... denemarken
Plaats reactie